Gândul de duminică (13)

G

Pentru azi am ales un citat din Bernard de Clairvaux, unul dintre cei mai mari gânditori ai creștinătății. Sper să vă meargă la suflet și – într-o zi de duminică – să vă cheme la contemplație. În fond, nu lucrurile ce ni se întâmplă sunt importante, ci felul în care ne raportăm la el, felul cum le percepem.

Vă adresez îndemnul de a vă ține ciulite urechile inimii voastre către această voce interioară și de a vă strădui să-L ascultați pe Dumnezeu înăuntrul vostru, căci această voce răsnă în locurile cele mai pusti și pătrunde în ascunzișurile inimii. Această voce se strecoară și nu încetează niciodată să răsune la ușa fiecăruia dintre noi. Ea vorbește acum și poate că nu se găsește nimeni s-o asculte.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.