Gândul de duminică (12)

G

În caz că săptămâna a trecut prea repede, ziua de duminică ne oferă prilejul unei corecte reașezări. Mă refer, în primul rând, la o reașezare spirituală, la o analiză justă a relației cu Dumnezeu. O astfel de reverență o găsim în poezia Psalm a lui Ioan Alexandru.

Este o proșternere poetică în fața Dumnezeului suveran. Omnisciența și omnipotența Lui sunt transpuse în vers, apoi livrate sincer și lămuritor. Avem aici o parafrazare poetică a Psalmului 139. Nicăieri nu putem fugi de ochiul Său. Prin urmare, cea mai bună atitudine este să ne așezăm înaintea Lui cu încredere și respect. Doar așa vom înțelege în ce stare ne aflăm, doar așa vom primi puteri îndoite. Sper ca această poezie să vă facă duminica mai frumoasă. E un deliciu!

Oriunde plec Tu ești mereu cu mine

Unde-aș fugi să nu pot fi ajuns?

Sunt singur, e noapte, vin să mă ruine

Nelegiuri cu câte Te-am străpuns.

 

De fața Ta nimic nu mă ascunde

Oriunde cer azil sunt prigonit

Oceanul nu are îndestule unde,

Să-mi dea odihna nemărturisit.

 

Nici lacrimile nu mă mai încearcă

De teama Ta și ele-au amuțit

Poruncă-ai pus în toate să mă-ntoarcă

Să mă predea unde Te-am pângărit.

 

Știu că o faci din mila Ta cea mare

Ce nu Îți dă odihnă să mă uiți

Să-mi treacă zilele fără lucrare

Cu fața Ta de-acuma mă confrunți.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.