uzanc narasumber seminar nasional novel online seutas tali code security hacker indonesia komunitas it berita terbaru hari ini kabar banten radar banten hari ini aplikasi online shop jasa pembuatan website jasa seo model baju batik baju muslim couple baju busana muslim service komputer teknisi komputer service laptop jakarta paket internet murah provider internet terbaik di indonesia usaha warnet cara memakai hijab kerudung jilbab apa itu hosting hosting termurah free hosting jual dvd bokep jual dvd bokep murah jasa download kebaya modern sandal wanita busana muslim bokep download video bokep download video bokep korea anis merah download gratis suara kenari suara kenari mp3 free download ternak lele lele sangkuriang budidaya lele dota wallpaper gosugamers dota 2 dota 2 market wallpaper dota dota 2 wallpaper dota 2 update anyaman pandan topi bambu pengrajin topi
haji dan umrohbiro haji dan umroh pluspaket haji dan umroh plus wisata di bantenliburan ke pantaipaket tour travel banten umroh serangbiro umroh pluspaket haji dan umroh berita bantenrakyat bantenpendekar banten okezonejual mobil bekastoko online gratis komunitas itstaff executive komunitas hacker bangdjocerita dewasafoto abg bugil serang kota terpupuskan jasa seo sewa mobil murah jakarta jasa mobie tangsel tampilan bagus belajar seo seo murah dota 2 indonesia ternak lele google bot Data Maya dealer motor bekas prabotan rumah kicau burung verza indonesia community digital telekomunikasi dihina telekomunikasi kursus seo wajar aja pantai sawarna pantai anyer liburan ke pantai seo jakarta terpusatkan appacer orang sunda xone shop indonesia perabotan rumah resep makanan distributor tas rangsel pantai tanjung lesung jual tinta printer kota rambah emping banten jual rumah info loker kali gua

Citate

La plinirea vremii

gmocan : 13 decembrie 2016 11:29 : Biblice, Citate

postul-craciunului

Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.

(Gal. 4.4-5)

Lucrarea de pregătire a omului, în vederea plinirii vremii, s-a desfășurat pe două căi: prin trezirea sentimentului de vină, de culpabilitate, experiat de omenirea cufundată în păcat, precum și a conștiinței neputinței sale de a se salva singură, pe de o parte; și prin ivirea aspirației către un mântuitor, intuit în chip parțial, dar dorit cu egală intensitate de credincioșii tuturor religiilor, pe de altă parte. În cadrul aceste multiple revelații, mai mult sau mai puțin perceptibile, Israel se va bucura de o alegere specială, care va determina destinul său și îi va conferi o misiune unică.

(Din Iisus Hristos în lumina Sfintelor Evanghelii,

de Natalia Manoilescu-Dinu, București: Editura Bizantină, 2001, p. 11)

Leave a response »

Cam asta ne așteaptă…

gmocan : 4 decembrie 2016 8:26 : Citate

pop

Totul va începe printr-o revoluţie demografică. Exceptând cazul cine ştie cărei catastrofe de proporţii, în 2050, Pământul va fi locuit de 9,5 miliarde de oameni, aşadar cu 3 miliarde mai mult decât azi. Speranţa de viaţă în ţările cele mai bogate se va apropia de 100 de ani; natalitatea va stagna, rămânând foarte probabil aproape de pragul reproducţiei. În consecinţă, omenirea va îmbătrâni. Vom număra cu 360 de milioane de locuitori mai mulţi în China, cu 600 de milioane mai mulţi în India, cu 100 de milioane mai mulţi în Nigeria şi în Bangladesh, cu 80 de milioane mai mulţi în Statele Unite, cu 9 milioane mai mulţi în Franţa, cu 10 milioane mai puţini în Germania şi, poate, cu 30 de milioane mai puţini în Rusia. Două treimi dintre locuitorii planetei vor trăi în oraşe, a căror populaţie se va dubla tot aşa cum ar trebui să se dubleze cantitatea de energie şi de produse agricole consumate. Numărul persoanelor adulte din câmpul muncii se va dubla şi el; mai mult de două treimi dintre copiii născuţi în acest an vor trăi în cele mai sărace douăzeci de ţări.

(Fragment din Scurtă istorie a viitorului, de Jacques Attali,

Polirom, Iași, 2016.)

Leave a response »

„O floare măruntă și neînsemnată în umbra marii păduri”

gmocan : 10 noiembrie 2016 14:29 : Citate

leather-book-preview

Deși această cărțulie nu-și doresște să fie decât ceea ce este, anume un lucru de prisos, voind să rămână tăinuită, așa cum pe ascuns s-a și născut, nu m-am despărțit de ea fără o speranță de-a dreptul fantastică. În măsura în care, fiind tipărită, pornește într-un fel de călătorie, am urmărit-o puțin cu privirea. Am văzut-o urmându-și calea pe drumuri singuratice, sau singurică pe drumuri bătute. După câte o măruntă confuzie, înselată datorită unei asemănări superficiale, l-a întâlnit în fine pe acel unul pe care cu bucurie și recunoștință îl numesc cititorul meu, acel unul în căutarea căruia a pornit, după care, dacă pot spune astfel, își întinde brațele și care e îndeajuns de binevoitor să se lase găsit, îndeajuns de binevoitor să o primească, indiferent dacă în clipa întâlnirii îl găsește fericit și pe deplin încrezător sau doar ostenit și gânditor.

Dar cum, pe de altă parte, fiind tipărită, ea rămâne liniștită, fără să se miște din loc, mi-am fixat pentru scurtă vreme privirea asupra ei. Părea o floare măruntă și neînsemnată în umbra marii păduri, pe care n-o căuta nimeni, nici pentru splendoare, nici pentru mireasmă, nici pentru gust. Și am mai văzut, sau am crezut că văd, cum pasărea pe care o numesc cititorul meu a zărit-o deodată, coborând în zbor către ea cu aripile întinse, culegând-o și luând-o cu sine. Iar după ce am văzut acest lucru, nimic altceva n-am mai văzut.

(Cuvânt înainte semnat de Søren Kierkegaard la 5 mai 1843,

cu ocazia publicării cărții Două discursuri edificatoare)

Leave a response »

Turnanta Bisericii

gmocan : 31 octombrie 2016 14:58 : Citate

time-for-change

Biserica nu poate face abstracție nici de categoriile și structurile ei fundamentale, acelea care îi dau consistență, și în virtutea cărora ea există: întemeierea ei de către Hristos și misiunea dată de Hristos de a sluji în lume. Aceasta constituie de altfel criteriul dialogului dintre Biserică și lume. Fără aceasta teologia s-ar transforma în antropologie filozofică și umanism, iar Biserica ar deveni o instituție cu funcții exclusiv sociale. A adăuga însă, la categoriile teologice, aceste noi categorii pe care le impune istoria umană și care nu sunt ontologice, înseamnă a face prezentă Biserica în lumea concretă de azi, înseamnă a înnoi formele de pastorație porni care își actualizează și își adaptează misiunea ei. Și tocmai această înnoire poate constitui o turnantă în însăși viața Bisericii.

(Din Biserica slujitoare în Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție și în teologia contemporană,

de Antonie Plămădeală, București: E.I.B.M.O., 1972, p. 153)

Leave a response »

Noutatea creștinismului

gmocan : 27 octombrie 2016 8:12 : Citate

christ

Creștinismul ne-a schimbat radical concepția despre lume. Naturalismul greco-latin, acest păgânims legat de afirmarea existenței mai multor zei născuți din lume, este urmat de o altă viziune. Mesajul Evangheliei dă la iveală o altă ordine, transformă cu totul concepția anterioară despre divinitate: o divinitate una și doar una, desăvârșită, transcendentă, fără de sfârșit, creatoare, ia locul cosmosului populat cu zei din antichitatea greco-latină. Creația, revelația, transcendența divină, învierea din morți, ideea că istoria este lineară și are o direcție, iată un șir de categorii necunoscute până atunci, care vor schimba viziunea despre lume. Hristos, Om-Dumnezeu, împreunare a Cărnii și a Luminii, este podul care-l leagă pe om de Absolut: el asigură medierea dintre cele două ordini și răscumpără omenirea prin jertfa Sa. Prin El ne vine Vestea cea Bună.

(Fragment din Aventura gândirii europene. O istorie a ideilor occidentale, de Jacqueline Russ,

Iași: Institutul European, 2002, p. 60)

Leave a response »
« Pagina 1 »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*