Exercițiu de neuitare: Oswald Chambers

E

La 17 noiembrie 1917 se stingea unul dintre cei mai îndrăgiți învățători biblici: Oswald Chambers. S-a născut pe data de 24 iulie 1874 în Aberdeen (Scoția), ca fiu al unui pastor baptist. Cu toate acestea, a trecut și el printr-o perioadă de adolescentină rebeliune. S-a convertit abia în 1890, după ce l-a auzit predicând pe C. H. Spurgeon. Acela a fost momentul pe care Dumnezeu l-a ales pentru a-i da lui Oswald o viață nouă și pentru a-i croi un destin aparte.

Studiază arta la Universitatea din Edinburgh, unde se dovedește extrem de talentat și – potrivit mărturiilor vremii – urma să aibă un viitor profesional excelent. Chemarea lui Dumnezeu s-a dovedit însă irezistibilă, iar în anul 1897 intră la colegiul Dunoon Gospel Training, unde va deveni ulterior profesor de filozofie și psihologie. Se pare că, în aceeași perioadă, a predat inclusiv arta.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.