Impăratul și președintele

I

Ca și cum nu e îndeajuns întreaga situație cu imnul național și cu ciuntirea lui de Marcel Pavel (de fapt de Federația Română de Fotbal), că își mai dă și d-ra EBA cu părerea.

Îl înreabă retoric pe cântăreț dacă nu poate face diferența între împăratul Traian și președintele Traian. Apoi, țintește mai sus (ca să fie în ton cu vremea) întrebându-l despre rezultatul la BAC… Ei bine, eu cred că întreaga sminteală cu imnul își găsește un epilog siropos în intervenția fiicei d-lui Băsescu. Nici nu se putea altfel, într-o țară unde oricine își dă cu părerea despre orice, iar atmosfera de talcioc o strămutăm în toate mediile.

În primul rând nu cred că Marcel Pavel confundă împăratul cu președintele; în al doilea rând nu cred că interogația cu BAC-ul este de competența ebei. Pe de altă parte, cred că artistul putea să cânte imnul așa cum este. Nu ar fi trebuit – în cârdășie cu federația – să presupună mai știu eu ce pretinse politizări. Dar dacă totuși a comis-o cred că EBA (și din cauza faptului că e fiica lui Băsescu) ar fi trebuit să fie ultima care să-și dea cu părerea. Dar, cum spuneam, pe plaiuri mioritice se poate întâmpla aproape orice. Să rămânem calmi și… optimiști.

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.