Puțină sectologie…

P

Deși are ceva vechime, această dezbatere mi se pare de bun simț. E demnă de (re)ascultat, mai ales datorită protagoniștilor ei. Sunt doi oameni care aleg apele în mod just din punct de vedere juridic, fără să cadă în jargonul popular. Mă refer la tendința bisericii majoritare de a considera drept „secte” aproape toate celelalte culte legal recunoscute. Or, lucrurile nu stau așa nici în plan juridic, nici în plan organizatoric.
Înainte de-a vă invita să vizionați materialul, să mai precizăm că tendințele sectare se pot strecura în orice confesiune. Mai mult, eu cred că, realmente, lucrul acesta se întâmplă. Greu detectabil, dar totuși un sindrom de care ne lovim uneori în viețuirea noastră întru credință.
Asemenea emisiuni calme și inteligente, dar care să respecte deontologia subiectului, ar trebui să se înmulțească. Destule aproximații și inepții avem de-a lungul și de-a latul mass-media, de ce n-am promova justa analiză… măcar atunci când ea chiar există. Vizionare plăcută!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.