Încă o revoluție… industrială!

Este cea de-a patra! Mai fuseră trei, însă aceasta se anunță cu adevărat… revoluționară. După cum puteți viziona, această mișcare către mai bine este minuțios programată. În pitoreasca Elveție, mai exact la Davos, mințile luminate ale planetei s-au întâlnit (din nou) pentru a stabili detaliile. Noile cercetări sunt puse în slujba omului tot mai fragil și pretențios. Problemele fizice, emoționale și sociale sunt „citite” în cheie pragmatică. Se încearcă rezolvarea lor definitivă și mijesc parcă zorii unei alte lumi. Ceea ce n-au reușit sistemele politice ale ultimelor secole va reuși, din câte ni se promite, această conjugare de forțe ale inteligenței.
Cel care ne livrează această analiză este Dacian Palladi. Absolvent de studii juridice, cu o experiență suficientă ca procuror și, actualmente, consultant în afaceri, Dacian reușește să pună în mai puțin de zece minute întreaga poveste. O face într-un stil accesibil și dinamic, îmbinând rigoarea cu ironia. Discursul reușește să suscite întrebări și să țină mintea alertă, oferind totuși câteva rezoluții. Cum veți vedea, am putea mai degrabă să le numim precauții sau sfaturi înțelepte.
Mă bucur de prietenia acestui om. E o minte sclipitoare într-o inimă extrem de sensibilă. Un copil mare într-o lume haină și plină de prejudecăți. Dacian Palladi își trăiește creștinismul într-un mod evanghelic și demn. A-l avea în preajmă îți dă o stare de bine, o savoare a prieteniei și a lucrurilor de calitate. Cu sau fără a patra revoluție industrială, câtă vreme mai avem printre noi oameni lucizi și temători de Dumnezeu, totul va fi de bine. Și nu numai! Acest bine va ținti spre cel absolut, pentru care bine-am face să ne pregătim în fiecare zi!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.