Elenin: cometa buclucașă

E

Descoperită de Leonid Elenin, cometa a ajuns să-i poarte numele. Evenimentul a avut loc la finele anului trecut, Elenin stârnind de atunci o adevărată isterie în mediul internautic. Cometa descrie o orbită eliptică în jurul Soarelui, fiindu-i necesari 10.000 de ani pentru a o efectua. Totuși, unii cred că aceasta se va apropia cel mai mult de Pământ în data de 16 octombrie a acestui an. Evenimentul este văzut de mulți ca și începutul sfârșitului…

Din nou suntem puși în fața unui scenariu. Desigur, este doar un scenariu dintre multe altele. În ultimele decenii, aproape tot ce se întâmplă este interpretat escatologic. Interesant, nu?! Apetitul pentru escatologie – mai mult sau mai puțin avizată – crește simțitor. Eventualele modificări ale corpurilor cerești sunt aproape toate privite prin această lentilă. Majoritatea informațiilor primite vin pe calea științei aplicate, ceea ce dovedește încă o dată un principiu: fobia crește direct proporțional cu gradul de cunoaștere. Observanța tot mai ascuțită a cercetătorilor, declanșează apocalipse în jur. Oamenii sunt tot mai debusolați, ca să nu mai spunem că specialiștii interpretează diferit aceleași date. Cred că un spirit critic onest ne-ar prinde bine, în legătură cu mai toate știrile de acest gen. Pe fond însă, cred că avem nevoie de o credință sinceră și susținută în Domnul Isus Hristos. El va veni într-o zi și va pune capăt acestei istorii umane, tot mai tumultoase.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.