Despre creștinism

D

După atâta cultură relativistă aproape orice discuție pare superfluă. A mai propune cuiva o dezbatere asupra creștinismului, încercând să înțelegi care sunt resorturile și dinamica acestuia… este poate prea mult. Și totuși, vă propun vizionarea uneia dintre emisiunile CUVÂNTUL ÎN OBIECTIV pe această temă.

S-a scurs ceva timp de atunci. Sper însă că toată investiția în acest proiect a fost ziditoare. Mai sper că mulți telespectatori au fost atinși de cele discutate și au rămas măcar puțin pe gânduri. Ceea ce puteți vedea integral AICI este o dezbatere asupra creștinismului. Puteți să o numiți o încercare de definire, dar și o descriere a fenomenologiei creștine.

Dan Botică – invitatul meu – este profesor de Vechiul Testament la Universitatea Emanuel din Oradea. Mi-a devenit prieten între timp. Este un om de o finețe remarcabilă și de o erudiție copleșitoare. Fii binecuvantat, rob al lui Hristos!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.