Egiptul însângerat

E

De câteva zile asistăm la o dramă. Numărătoarea morților este halucinantă, iar imaginile pe care ni le oferă televiziunile sunt terifiante. Egiptul este, practic, rupt în două. Cele două tabere au în frunte doi lideri puternici. Unul luptă din umbră (fostul președinte), celălalt conduce cu braț de fier de la pupitrul de comandă. Masele sunt manipulate până la fanatism, iar diversiunile se înmulțesc.
Pe acest fond, creștinii din Egipt sunt prinși ca într-o menghină. Seduși pentru a lupta împotriva guvernului, ei sunt de fapt striviți între beligeranți. Bisericile și mănăstirile cad pradă focului, enoriașii sunt expuși unor violențe greu de imaginat. După ultimele statistici, aproape 50 de locașuri de cult au fost atacate.
Comunitatea internațională ia poziție. Toți se îngrijorează mai mult sau mai puțin oficial. Realitatea din teren arată că lucrurile nu se potolesc. Ba dimpotrivă. Cu fiecare zi ce trece, violențele capătă proporții terifante. E vremea, cred, să mijlocim pentru Egipt. Pentru creștinii de acolo, dar nu numai. Însângerat cum e, mutilat de fanatism și ură, Egiptul are în continuare o șansă. Rugându-ne vom crede în șansa lui, rugându-ne vom fi în voia lui Dumnezeu!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.