Reflecție la minut

R

Cam așa am putea intitula ceea ce se întâmplă de câteva luni la Radio Vocea Evangheliei – Timișoara. În fapt, scurta mea intervenție se livrează sub titlul: Minutul de reflecție. S-a născut într-o discuție amicală avută cu o truditoare a Domnului, Cristina Olariu. Implicată activ la RVE, meticuloasă și cu spirit de inițiativă, Cristina a reușit să mă convingă. Am selectat anumite maxime de prin fișiere de-ale mele, apoi le-am înregistrat adăugând un scurt comentariu personal. După ce am înregistrat vreo câteva zeci mi-am dat seama că îmi place și e chiar provocator. Încerc să culeg gânduri de la autori cât mai diferiți cu putință (pentru varietate), cu o preocupare specială pentru cei români. Cred că din marele tezaur al istoriei se pot scoate necontenit comori pentru suflet și minte.

Câteva reflecții au apărut acum și pe internet. După cum veți observa accesând link-urile, sunt găzduite de site-ul Resurse creștine, unul dintre cele mai primitoare și căutate locații virtuale de acest gen.  Vă veți reântâlni cu scriitoarea Hellen Keller, dar și cu martirul german Dietrich BonhoefferPatapievici apare și el cu o idee desprinsă din Omul recent, o carte care a mișcat la acea vreme cugetarea culturală de pe la noi.  Îl veți găsi și pe Wolfhart Pannenberg, dar și pe Kierkegaard, d-na Anca Manolescu. În fine, îi veți putea savura și pe evanghelicii Gerald Sittser, Chris Shook și îndrăgitul Stanley Jones.

În speranța că aceste mici opriri meditative vor aduce încântare și zidire, vă doresc încă o dată un an binecuvântat. Pentru binele celor care nu recepționează RVE Timișoara vom încerca să mai punem și pe internet aceste producții. Îmi doresc să vă cadă bine… la suflet!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.