Momentele zilei: DIMINEAȚA

M

Chipul dimineții strălucește mai puternic și mai senin decât toate ceasurile. El este începutul. Taina nașterii se reînnoiește în fiecare dimineață. Venim din somnul în care viața noastră a întinerit și simțim că: Trăim! Suntem!

Această ființă nou trăită se preface în rugăciune. Se îndreaptă spre El, spre Cel de la care vine: „Doamne, tu m-ai creat; îți mulțumesc că îmi îngădui să fiu, să trăiesc. Îți mulțumesc pentru tot ce am și ce sunt.” Viața nou percepută își resimte forța și sporește spre faptă. Se întoarce spre ziua care vine și spre sarcinile ei. Și această întoarcere se preface în rugăciune: „Doamne, în Numele Tău, în numele harului Tău îmi încep ziua. Să fie o lucrare pentru Tine!”

Acesta este ceasul sfânt al dimineții. Viața se trezește. Din nou conștientă de existența sa, îi aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru că a creat-o. Se îndreaptă spre ziua de lucru, pregătită să o ducă la bun sfârșit prin puterea lui Dumnezeu și pentru El.

(Romano GuardiniDespre semnele sacre)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.