Filantropia evanghelică

F

Nu știu câți dintre evanghelici au citit eseul. Eu l-am văzut cu întârziere însă nu preget să-l indic. Pe de altă parte, sunt curios cum au ridicat din sprânceană unii dintre cititorii noștri neevanghelici.

Este vorba de articolul apărut în suplimentul 22 Plus (nr. 308) care apre pe lângă apreciatul săptămânal Revista 22. Semnat de Alexandru Neagoe și Ileana Rogobete, editorialul reușește o frescă evanghelică autohtonă.

Deși pornește de la situația particulară a Centrului Areopagus (Timișoara), materialul nu se oprește aici. Menționând câteva dintre proiectele sociale ale Centrului – bolnavii de SIDA, integrarea socială și munca printre adolescenți – autorii au grijă să puncteze și lucruri generale.

După cum puteți citi, materialul prezintă onest activitatea evanghelicilor în România. Vinovat trecută cu vederea de cele mai multe ori, această activitate se regăsește în multe segmente ale vieții publice. E demn de știut, așadar. Și nu numai: e demn de încurajat.

comentarii

  • Citisem articolul si ma bucur. Nu stiam ca fac astfel de acte cei de la Aeropagus desi stiu de mult de existenta lor. Iata de ce e important sa avem oameni in mediile universitare laice. Alexandru Neagoe din ce stiu eu, conduce/coordoneaza un master la Facultatea de Asistenta Sociala de la Universitatea de Vest.

  • Da, este o bucurie să aflăm despre astfel de mișcări. Păcat că multe acțiuni ale evanghelicilor rămân în umbră. Poate că este și vina noastră pe undeva. Ar trebui să scriem și să trimitem. Unele publicații chiar ne iau în seamă.
    Fii binecuvântat!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.