Unicitatea iubirii

U

L-am descoperit în urmă cu câteva zile, grație unei avizate recomandări. Se numește Boris Ioachim, unul dintre poeții noștri contemporani. Încă în plină activitate creatoare, Ioachim ne surprinde cu pastelurile sale poetice. Lirismul își dă mâna cu realismul, melancolia face casă bună cu încurajarea. Am fost plăcut surprins să găsesc poezii pe diferite teme și cu abordări dintre cele mai inedite.
Ca o pregustare, vă ofer poezia Imn iubirii, recitată de Mihaela Ilașcu și acompaniată de o muzică potrivită. Deși tema este îndelung sondată, poetul reușește accente unice. Printr-un limbaj simplu, ducându-se cu antiteze existențiale, ni se înfățișează din nou primordialitatea iubirii. Ea este cea dintâi dorință și finalitatea invariabilă a oricărui muritor. Indiferent de poziția socială, de imprevizibilul vieții și de inadvertențele ei, iubirea e cel mai de preț tezaur.
Sper ca acest elogiu adus iubirii să vă facă plăcere și, de ce nu, să dea ghes visării…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.