Când chitara plânge

C

Jamie Bonk este un chitarist și un compozitor de mare forță. De aproape un deceniu produce muzică instrumentală clasată la categoria Smooth Jazz Therapy care – potrivit statisticilor – e foarte îndrăgită. Variantă mult mai digerabilă decât jazzul clasic și fără elemente blues clare, acest gen face deliciul urechii și inimii.
Varianta ce v-o propun este melodia If You Only Knew, una dintre cele mai cunoscute dintre compozitile lui Bonk. Cred că fiecare dintre noi apelăm uneori la instrumente, exclusiv la instrumente. Vocea umană este o minune, bine prelucrată poate produce stări extraordinare, dar acest fapt nu exclude muzica instrumentală. Ea are viața ei, indiferent de gen. Această bucată muzicală are tot ce-i trebuie: emoție fină, frazare coerentă și determinare. Poate că astfel de audiții îi ajută pe tinerii noștri talentați să-și revizuiască impetuozitățile artistice. Și, mai mult, ne ajută să medităm și să punem pe aceste acorduri exact ceea ce simțim sau ne-am dori să se întâmple…

comentarii

  • ”să punem pe aceste acorduri exact ceea ce simțim sau ne-am dori să se întâmple…”

    Sau ce ne-am dori să se întâmple… Pe blogul dumneavoastră găsesc deseori lumină, dar din când în când oferiți câte o vâlvătaie de aer de munte. E amețitor… Mulțumesc, îmi oxigenează creierul.

  • Cu permisiunea dumneavoastră îmi permit să adaug încă o picătură de culoare tabloului prezentat. Creativitatea este molipsitoare.

    Să punem în și pe aceste acorduri exact ceea ce simțim sau ne-am dori să se întâmple…

    1 Corinteni 14:8 ”Şi, dacă trâmbiţa dă un sunet încurcat, cine se va pregăti de luptă?”

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.