Un gând pentru ziua de odihnă

U

Rabinul Isaac Sacca, încercând să explice ziua de odihnă (la ei sâmbata, la noi – creștinii – duminica) spunea următoarele:

Omul nu poate să producă în mod constant, pentru că acest lucru generează stresul. E nevoie și de momente de relaxare. Gata cu munca. Trebuie să te afunzi în tine, să cugeți, să te analizezi și să-ți odihnești spiritul. Sunt 39 de munci de bază, considerate productive, plus cele înrudite; toate sunt interzise în ziua a șaptea, care este un dar făcut de Dumnezeu omului, un dar de care acesta trebuie să se bucure.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.