Traian Băsescu despre Francisc I

T

Sanctitatea Voastră, îmi revine onoarea de a vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru şi Suveran Pontif al Bisericii Catolice. Este un moment de mare însemnătate din viaţa Bisericii Catolice, pe care am deosebita bucurie de a-l saluta solidar cu credincioşii catolici din România şi din întreaga lume, şi cu deplina încredere în dezvoltarea relaţiilor existente între România şi Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune şi în spiritul dialogului fratern dintre creştinii catolici şi ortodocşi, inspirat şi susţinut de predecesorii Sanctităţii Voastre, Fericitul Ioan Paul al II-lea şi Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea. Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnităţii persoanei umane, precum şi pentru construirea unei civilizaţii a binelui şi a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere şi speranţă. Asigurându-Vă de profunda preţuire a României, Vă rog să primiţi, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei şi nobilei misiuni pe care o îndepliniţi, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică şi pentru întreaga lume.

De remarcat pretinsa colaborare catolico-ortodoxă pentru promovarea demintății persoanei umane. Odată realizat acest deziderat, președintele Băsescu amintește despre construirea unei civilizații a binelui și a păcii. Cuvinte înalte și angajante în felul lor.

Am considerat că este oportun să prezentăm acest fragment. Cum papa Francisc I este (și) șef de stat, e normal să primească astfel de scrisori de felicitare. Dacă nu e pur protocol, atunci amintita colaborare dintre cele două biserici pare interesantă. Până acum lucrurile n-au stat sub cele mai bune auspicii, dar nu se știe ce va fi. Vom trăi și vom vedea…

comentarii

  • Chiar nu ma asteptam de la tine sa patezi hartia cu un nume ca asta, chiar daca hartia, saraca, nu roseste..!Iarta ne FRANCISC I !

    • Nu agreez un asemenea limbaj. Nu e creștinesc să vorbim în felul acesta, chiar dacă ar fi vorba de un dușman de-al nostru personal.
      Cu stimă!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.