Tinerii Bibliei: IOSIF

T

Azi, ora 9 și în reluare la 21, Radio Vocea Evangheliei (Oradea) transmite primul mesaj biografic din seria Tinerii Bibliei. Este vorba, așa cum anunțam, de Iosif.

Rod al iubirii dintre Iacov și Rahela, Iosif crește ca un privilegiat al familiei. Încă din adolescență se deosebește de ceilalți prin felul cum se îmbracă și prin visele lui ciudate. E clar, ceva special se întâmplă cu tinerelul acesta…

Și chiar se întâmplă. Ajunge într-o groapă, apoi obiect de vânzare, apoi sclav departe de casă, deținut și, în fine, mare dregător în Egipt. De la răsfățul patern la temnița rece, Iosif învață să depindă de Dumnezeu. El devine un tânăr de succes, iar după aceea salvează o națiune. Nimeni nu ar fi bănuit ce întorsătură pot lua lucrurile. Când totul pare pierdut, când nimeni nu mai pariază pe tânărul fără haină pestriță, Dumnezeu intervine.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.