Straie de primăvară

S

Gabi Iluț și Ligia Bodea ne exprimă, într-un duet, bucuria de primăvară. Salut cu apreciere astfel de producții muzicale. Muzica evanghelică românească duce lipsă de o asemenea abordare. Puțină natură în piesele autohtone, precară extaziere în fața bucuriilor mărunte ale vieții. Nu trebuie să ne temem de a privi spre Creator prin creație. Opera Sa – mai ales în acest anotimp al renașterii – ne dă un imbold aparte pentru a-L lăuda. Citită în cheie theo-centrică, euforia primăverii ar trebui să ne inunde în mod constant.
Dacă sezonul cald se instalează cu grabă, merită să ascultăm iutubul cu pricina (și nu numai). Două dintre cele mai bune voci ale muzicii evanghelice românești înalță un Creator omnipotent și omniprezent. Devoțiune învăluită cu doctrină, pe o melodie antrenantă și expresivă. Inima unui închinător ar trebui să fie mereu cucerită de ceea ce Dumnezeu face cu el și în jurul lui. Să avem ochii deschiși, mințile receptive și inimile gata să cânte. Ce frumos!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.