Viață de artist

V

Cum altfel am putea numi iutubul cu pricina?! Ada Milea este – în accepțiunea mea – un artist complet. Talentul și naturalețea își dau mâna, iar puritatea sufletului îi dă o jovialitate aparte. Deopotrivă actriță și cântăreață, Ada se mișcă cu grație între două lumi de fapt îngemănate. Puse împreună, gestul și vocea pot face adevărate minuni. Sincronizarea perfectă dintre ele m-a uimit de când am văzut primele filmulețe cu ea.
Explorările artistice ale Adei ating două zone (cel puțin). Avem, în primul rând, o interpretare a cotidianului. Fapte și ipostaze aparent nesemnificative sunt transformate – printr-un joc de cuvinte – într-un adevărat spectacol. Simțul realității crude lucrează împreună cu parodia jucăușă. Zâmbetul ce-ți apare involuntar privind-o ascunde, de obicei, un suspin existențial. Mai avem, în al doilea rând, o prelucrare a clasicului. Poeme precum Apolodor (de Gelu Naum) sau piese precum Don Quijote, sunt transpuse în reprezentații lirice de înaltă ținută. Lucrează pe texte ilustre care deja au făcut istorie. Originalitatea interpretării este însă izbitoare. Artista nu-ți lasă mintea să hiberneze, crează un suspans binedozat și te provoacă la fiecare vers.
Materialul ce vi-l propun este un interviu în genul ei. Liber și dezinvolt, interviul este cu adevărat… altfel. Inserțiile muzicale fac deliciul poveștii, iar picanteriile se țin lanț. De observat modul în care Ada se face vulnerabilă, fără false modestii sau altceva de felul acesta. Un destăinuire savuroasă despre o artistă extrem de talentată și, în același timp, frapant de umană. Felicitări!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.