Rugăciune (91)

R

Fă-mă în stare, Doamne, să îmi adun și să îmi ordonez gândurile înainte să mă apropiu de Tine în rugăciune. Tu ești prea măreț pentru a putea fi luat în râs, prea înțelept pentru a fi tras pe sfoară de o închinare batjocoritoare și detești o jertfă nesinceră. Ajută-mă să păstrez mereu vie amintirea desăvârșirii Tale, ca un neprețuit sprijin împotriva purtărilor formaliste și reci. Ferește-mă de rugăciuni nechibzuite și pripite și de momente în care să mă refugiez în propriile preocupări sau plăceri, ca și când niciodată n-aș fi cunoscut rugăciune.

(Susanna Wesley,

mama lui John & Charles Wesley)

comentarii

  • Susana Wesley, mama lui John şi Charles Wesley, ea a fost o femeie a rugăciunii şi a disciplinei, iar motto-ul ei a fost: „Sunt fericită să pot umple cu viaţa mea un locşor mic, dacă Dumnezeu este glorificat prin acest lucru”. Unul din lucrurile care mi-au plăcut la ea atunci când am citit despre istoria ei a fost faptul că i-a învăţat pe copii să nu petreacă mai mult timp relaxându-se decât petrec în devoţiune şi rugăciune.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.