O viață nouă

O

Nu mi-o imaginam pe Silvia Dumitrescu în această ipostază. Dintr-o inerție a prejudecății, nu puteam crede că un artist laic va cânta o asemenea piesă. Foarte reușită, trebuie să recunosc. Numită Spune-mi Doamne, această melodie este de fapt o rugăciune. E un cântec ce se îndreaptă petiționar către Dumnezeu, cerându-I iertare. O recunoașterii a păcatelor de comitere și a celor de omitere, înaintea un Dumnezeu sfânt și exigent.
După cum apare într-una dintre strofe, piesa este un strigăt după o viață nouă. Este un cântec al convertirii, un fel de a spune: du-mă pe stânca pe care nu pot ajunge. În fața unui asemenea text și a unei asemenea interpretări, ești ispitit să faci judecăți de valoare. Nu poți să nu te întrebi – datorită insolitului amintit – dacă ce se cântă se și crede?! Oare compozitorul și/sau interpretul se identifică în acea rugă atât de reușită?! Nu am eu căderea să spun da sau nu, dar am dreptul să mă întreb. M-aș bucura să fie o melodie din inimă, să fie strigătul real al unui suflet însetat de Dumnezeu. Ce bine ar fi…

comentarii

 • Ghita Mocan,m-i-ai facut o surpriza minunata,informindu-ma de cintecul Silvei Dumitrescu.
  Sa o purtam in rugaciune,pt.ca-i primul ei pas spre DUMNEZEU!
  Fi binecuvintat din abundenta de DOMNUL ISUS,nu uita,cind vii in Timisoara la Poarta Cerului,i-al pe Nelu Filip,si veni-ti pina la noi,va primim cu cea mai mare caldura.
  Pe linga faptul ca sint cu 2infarcturi si-un preinfarct,chiar si medici,se uimesc ca mai traiesc,anu trecut prin iunie s-a imbolnavit si fiu-meu.Trebuie sa-l supraveghez tot timpu,mai ceva ca atunci cind era mic,acum are 36 de ani.
  Dar DOMNU-I BUN ORISICIND,nu-mi da mai mult de cit pot duce.Singura mingaiere si alinare mi-e Biblia,r.v.e.si de-un timp mi-a aratat DOMNUL ISUS cum sa intru pe internet pe celular,n-avem calculator,dar IL AVEM PE DOMNUL ISUS.
  Asa ca,daca vii prin Timisoara il iei pe wNelu Filip,poate-n felu acesta isi face timp si pt.noi.Decindtm-i s-a inbolnavit fiu-meu de 8 luni,nici macar un telefon n-a dat,stiu ca-i tare ocupat.
  Fi binecuvintat din abundenta de DOMNUL ISUS!

  • Mulțumesc de mesajul trimis.
   Și eu mi-aș dori ca acest cântec să fie mai mult decât atât. Mi-aș dori să fie un angajament pentru cântăreață și un exemplu pentru fanii ei.
   Pe de altă parte, Domnul să vă mângâie în încercările prin care treceți.
   Cu bine.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.