Mozart: două ceasuri…

M

Rezistați? Ar fi grozav! Două ceasuri în ambianța muzicii marelui Mozart. Deși e greu să te rupi totalmente de cele înconjurătoare, exercițiul merită încercat. Dar, se mai poate trebălui în timp ce melodiile curg. Ademenitor și provocator în același timp, Mozart este unul dintre compozitorii cei mai îndrăgiți. Până și bebelușii nenăscuți încă savurează muzica lui. Medicii testează aceste sonorități chiar și pe bolnavii în stare terminală, sau în cazul depresiilor. În mai toate domeniile, această muzică liniștește. Speranța ce-o aduce cu ea este o realitate. Ritmul și intensitatea fiecărei simfonii au fost bine dozate de genialul lor compozitor.
Dacă tot ne amintim de Mozart în aceste zile, de ce nu am și asculta mai mult. Urechea este atrasă în mod natural după frumos, ritm și simetrie muzicală. Aici le găsim pe toate, plus o coerență artistică construită cu migală. M-aș bucura ca, măcar în aceste zile, mulți tineri să-l (re)descopere pe Mozart. Ar fi un câștig imens. Muzica lui cizelează sufletul, oferă persepctive noi și conduce spre o înnoire a spiritului. Ușor digerabilă, dar sațioasă în același timp, ea ne poartă dincolo de noi înșine, de cotidianul nostru patinat. Să pășim, așadar!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.