Învață… învață… învață

Când pui versurile lui Traian Dorz pe o melodie ce va fi interpretată de Zoia Alecu ce-ar putea ieși?! Ei bine, pentru cei care încă se mai întreabă, îi asigur că iese o adevărată capodoperă. Înțelepciunea se întâlnește cu talentul muzical. Timbrul inconfundabil al cântăreței întâlnește stilul inconfundabil al poetului. Vă propun acest iutub care – spre deosebire de altele – ne poate face mai înțelepți. Ne învață să trecem prin viață atenți la detalii. Cum viața este o mare școală, ni se cere să fim învățabili până în cel mai mic detaliu. Avem nevoie de sârg, de voință și de seriozitate.
Poate această piesă va trezi în unii artiști evanghelici o sfântă gelozie. Continui să cred că marea poezie creștină e foarte puțin cântată. Ne aruncăm la traduceri din engleză sau la compoziții personale. Rateuri se pot vedea la tot pasul. Nu oricine poate traduce și cu atât mai puțin scrie versuri cu miez. De ce nu am exploata marele tezaur poetic ce-l avem?! Poate cine știe… cineva se va simți chemat (și) la asta.

comentarii

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.