Gândul de duminică (5)

G

Ce fac ei din tine.

Ce faci tu din tine.

Ce lași să facă alții din tine.

Ce faci tu cu alții.

Ce fac alții din tine.

Cuvintele îi aparțin lui Jürgen Fuchs și sunt preluate cu generozitate de Herta Müller. Totul este de fapt un joc între eu și ei. Influența mea asupra celorlalți, influența celorlalți asupra mea. Un binom conceptual care se reia în fiecare zi. Dar, cum duminica avem – teoretic – timp mai mult, poate ar trebui să medităm mai bine.

Influențăm sau suntem influențați?! Avem o bună apreciere a realității sau realitatea ne deformează percepția?! În ce măsură ne cizelăm caracterul și în ce măsură împrejurările ne schimbă pe noi?! Iată întrebări care reies din afirmațiile lui Fuchs. Toți ar trebui să ni le punem în modul cel mai serios. Făcând asta, vom păși în noua săptămână mai avizați și mai realiști. Doamne ajută!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.