Compasiunea: cea mai bună apologetică

C

Max Lucado este un autor tot mai îndrăgit de evanghelicii români. Cărțile lui sunt traduse bine și sunt editate în condiții grafice deosebite. Deși uneori abordează teme obișnuite, reușește să le de-a o anumită culoare. Scrie atrăgător, încurajator și relaxant. Operează cu succes acel tip de psihologizare al textului biblic. (Psihologizare nu știu dacă e cuvântul cel mai potrivit, dar altul nu am momentan)

Pe lângă scrieri devoționale, Lucado călătorește foarte mult și predică masiv. Anul acesta are o însemnătate specială pentru el, împlinindu-se 25 de ani de la publicarea primei cărți. Pentru a sărbători așa cum se cuvine, autorul a vizitat nu mai puțin de 25 de mari orașe ale lumii să țină conferințe. Subiectul? Compasiunea!

De-a lungul întregului an, Max Lucado și-a îndemnat ascultătorii la o deschidere a inimii. Compasiunea este cea mai bună apărare a creștinismului într-o lume a individualismului. Niciodată Biserica nu a avut mai multe resurse și oportunități ca și acum. Iubirea cu fapta a dat întotdeauna rezultate și va da și în aceste vremuri tulburi și atât de nesigure.

În timpul turneului, Lucado a strâns mai multe fonduri dedicate copiilor în suferință de pe întreg mapamondul. Peste 5000 de copii au fost ajutați în urma acestor strângeri de fonduri, informează Christian Post.

Fără îndoială că exemplul de mai sus este demn de urmat. Sunt încântat să aflu că într-un an ca 2010 mai sunt oameni care să-i ajute pe semeni. Mai mult, să încurajeze pe ceilalți, să-i sensibilizeze și să-i gratuleze pentru generozitatea lor.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.