Bucuria Învierii

B

Încheiem Săptămâna Mare cu o oarecare nostalgie. Am lăsat (și aici) ca descrierile fiecărei zile să curgă. Sunt încântat să observ interesul pentru aceste scurte incursiuni, deși ele stau sub semnul provizoratului. În jurul evenimentelor din ultima săptămână a lui Isus există încă o vie dezbatere. Nu am pretenția – nici pe departe – că lucrurile au stat exact așa. Informațiile textuale sunt adesea insuficiente, iar corelațiile pe care le facem noi pot fi riscante. M-aș bucura să putem reține esențialul: faptul că Hristos a Înviat, iar această realitate spirituală trebuie acceptată – în utlimă instanță – prin credință.
Pentru a încununa aceste zile vă ofer această melodia Hristos a Înviat. Muzica Virgil Popescu, pe versuri de Angel Grigoriu și într-o interpretare de excepție. Corul de copii este absolut înălțător, instrumentația jos pălăria. Textul și muzica se împletesc în mod admirabil cu inocența copiilor ce interpretează. Poate că ar trebui să promovăm mai mult astfel de producții, tocmai pentru a arăta că în România nu există doar pseudo-valori. Avem, totuși, o tradiție remarcabilă din punct de vedere artistic. Avem compozitori profunzi și interpreți de mare profesionalism și sensibilitate. Încă o dată: HRISTOS A ÎNVIAT!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.