A 38-a primăvară!

A

Nu e numai ziua mea! În aceași zi cu mine, în anul 2004, venea pe lume fetița noastră: Carina. De atunci încoace, onomastica mea a căpătat o semnificație aparte. Este un mod altruist de a sărbătorii, gândindu-te că cineva atât de drag încearcă aceleași sentimente. Tot de atunci am o anumită complicitate cu prințesa noastră, plănuind ce și cum. Deși decalajul de vârstă e atât de mare, într-o zi ca asta rezonăm într-un mod aparte.
Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru anii ce i-am primit. Totul este har, așa că o astfel de zi mă responsabilizează și mai mult. Amestecată – cum este orice viață, în fond – am putut să văd în concretețea ei mâna puternică a Domnului. În cele mai mici detalii, în cele mai încâlcite situații, dar și în cele mai emoționante bucurii, prezența Lui m-a copleșit și m-a învățat lecția dependenței. Îi aduc, așadar, un prinos de mulțumire. Încerc să mă educ în felul acesta. Încerc, pe de altă parte, să-I fiu plăcut în toate lucrurile. Nu rup viața personală de slujire, nu gândesc în termeni privat-public, ci încerc să am întotdeauna cele mai nobile atitudini. E o strădanie pe care mi-am impus-o în orice împreujurare. Provocările ca din partea lui Dumnezeu și înțeleg că în spatele celui mai mic eveniment se ascunde ceva providențial.
Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru soția mea, Magdalena. Alături de ea am învățat ce înseamnă noblețea sufletească. Indiferent cum decurge viața mea profesională, în familie îmi reîncarc bateriile, mă liniștesc și visez din nou. Ea îmi oferă un cadru propice pentru dezvoltare personală și slujire. Împreună gustăm din deliciile harului lui Dumnezeu, împreună trecem peste moemntele de răstriște.
Printre urările de LA MULȚI ANI, un prieten mi-a pus melodia aceasta. Am reascultat-o de-a lungul zilei (și încă ziua nu s-a terminat). M-am regăsit în armoniile ei, am nostalgiat copios. V-o ofer și vouă care, poate, în aceeași perioadă vă serbați ziua de naștere. Dar, mai presus de toate, înalț Numele Domnului peste mine și toți cei dragi. Cu bine!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.