Week-end evanghelistic

W

Perioada evanghelizărilor abundente a trecut. De mai bine de o saptămână nu am mai mers seară de seară la seri de evanghelizare. Ce pot sune?! A fost o experiență interesantă prin diversitatea auditoriului. Am slujit, prin harul Domnului, în biserici ascunse între dealuri, în te miri ce cătun; dar și în biserici de oraș, cu așteptări ceva mai diferite. Se depun eforturi spirituale, organizatorice și financiare deosebite din partea bisericii-gazde. Cu toate acestea, devine tot mai greu să-i aducem pe oameni la biserică. Oricât de mult am amâna momentul, trebuie să ieșim la ei, în mediul lor obișnuit.

Ca un epilog, aș zice, sfârșitul acesta de săptămână va redeveni evanghelistic. Vineri seara voi sluji la Biserica Baptistă din Inand. Voi întâlni cu această ocazie un prieten drag, pastorul Liviu Pop. Tare încercat în ultima vreme, dar un om care continuă să rămână fidel chemării lui Dumnezeu.

Sămbătă seara voi fi la Biserica Penticostală Smirna din Timișoara. Întâlnirea cu pastorul Nicu Stoia, un mai vechi prieten, va fi reconfortantă pentru mine. Ne-am cunoscut pe când el era student la Institutul Teologic Penticostal iar eu imi doream să ajung acolo. Apoi ne-am intersectat în Statele Unite (în 1997), iar de atunci am vorbit doar la telefon.

În fine, duminică seara voi sluji la Biserica Penticostală Maranata din Oradea. Pastorul senior al bisericii, Petrică Ivan, m-a cunoscut imediat după majorat. Pe atunci veneam cu teamă la Filiala Cultului Penticostal din Oradea pentru a-mi aproba prezentarea la examenul de la București. Dânsul a fost la acea vreme unul dintre susținătorii mei morali și, implicit, unul dintre oamenii care mi-au amprentat formarea. Fratele Viorel Chichinejdi, celălalt pastor al bisericii, mă impresionează prin deschiderea și căldura cu care slujește. Dedicat și echilibrat, omul acesta îmi face o bună impresie deși nu l-am cunoscut personal decât după ce m-am reîntors în țară (în 2008).

Fie mâna bună a Domnului peste mine și peste ascultătorii mei. Să fim noi binecuvântați prin Cuvântul Domnului și să rămânem consecvenți lângă El.

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.