Vremurile din urmă

V

Ce se întâmplă cu lumea aceasta? Niciodată în trecut nu s-a întâmplat ca ziarele pe care le răsfoim să abunde în titluri incendiare, în știri care mai de care mai contrariante ori în predicții sumbre legate de America sau de lumea în care trăim, așa cum se întâmplă azi. Haosul a atins un asemenea nivel, încât cei care studiază evoluția lumii în care trăim utilizează sintagma furtună perfectă pentru a descrie confluența unor fenomene precum lipsa de hrană pe scară largă, creșterea exorbitantă a prețului la combustibil și dezastrele naturale.

Așa-și începe David Jeremiah lucrarea Ce se întâmplă cu lumea în care trăim? Apărut la editura Kerigma (2010), volumul întregește oarecum alte traduceri românești din D. Jeremiah. Acest autor, din câte eu observ, este tot mai îndrăgit publicului evanghelic și, probabil, este savurat și de cititorii din alte spații confesionale.

Deși pare ticsită de scenarii apocaliptice, vă asigur că nu este așa. Autorul identifică 10 semne profetico-apocaliptice încercând să arate iminența Parousiei. Nu se lansează în scenarii gratuite și nu face afirmații pompoase dar lipsite de conținut. Este mai degrabă o punere în gardă pentru omul modern. Scrisă cu bun simț și cu rigoare, cartea face dovada că se poate scrie despre vremea sfârșitului și altfel. Să dea Dumnezeu să se înmulțească astfel de abordări.

comentarii

 • De cand citim in ziare despre evenimente pe scara larga? Care a fost evolutia populatiei in ultimii 200 de ani? Dar mobilitatea acestor oameni? Dar accesul la medicina? Sa vorbim si despre modul cum s-a complicat folosirea banilor, mai ales a celor virtuali sub forma de produse derivative? Dar de accesul la energie ce ziceti? Dar de afirmatia unui diplomat britanic referitoare la Libia „nu se pune acolo problema fundamentalismului islamic, Libia este a noastra, o posedam”? Ghita Mocan, hai sa facem istoria lacomiei in paralel cu haosul indus de cresterea populatiei disperata sa supravietuiasca si indobitocita cu promisiunea unui „american dream”.

 • am citit si eu aceasta carte, e plina de mistere…..cred ca noi nu trebuie si nici nu vom stii cu certitudine cand va fi….eu cred ca deja suntem de mult in acele vremuri,nu obs.in jur, chiar aceste CNP este un fel d ecip ,pe care deja il cu totii fie ca vrem fie ca nu..intram in apocalipsa foarte lent si fara sa putem face noi ceva.

  • Deja suntem în vremurile din urmă. Semnele totuși prevestesc sfârșitul acestor vremuri, chiar dacă, matematic, nu cunoaștem detalii.

    • Oricât ar fi anunțate de des tot nu ar fi suficient. Nu știu în ce măsură cunoști detaliul: lucrarea pământească a lui Isus a declanșat vremurile din urmă. Deci, afirmând acest lucru nu facem altceva decât să rămânem în aceiași termeni cu Isus și urmașii Săi.

     • Imi pare un pattern destul de des folosit si care ii scuteste de argumentatie pe cei ce il abuzeaza, vezi doar cazul lui Fidel Castro cu revolutia continua.

 • Cam pe unde ne aflam frate Ghita, dupa parerea dvs.? dupa revelatiile din apocalis? ce spuneti de cel de al 4-lea cal galben, se poate asemuii poporul chinez cu el????

 • Despre scara lui Iacov din genesa, as vrea sa vorbesc cu dvs . si se pare ca sunteti in cunsotinta sa ma lamuriti,cum as putea sa intru on line cu dvs.sa discutam.va rog mult.Domnul sa va rasplateasca pt.tot ceea ce faceti pentru El

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.