Vizită la Roma

V

Azi, spre seară, voi pleca din nou la Roma. Vizita se înscrie într-un proiect mai mare susținut de pastorul Florin Bodog și de Biserica Penticostală Elim. Cu ajutorul bunului Dumnezeu am avut anul acesta alte două vizite, iar aceasta încheie ciclul. Am avut întâlniri cu slujitorii din câteva biserici, dar și cu persoane care-și doresc mai mult. De data aceasta va fi la fel, iar sămbătă dimineața sper într-o participare  cât mai bună.

În programul meu se includ și trei servicii speciale de învățătură și studiu biblic. Vor fi întâlniri cu membri bisericilor implicate în proiect și vor sta sub titlul: Eu și aproapele meu. Abordăm așadar o temă foarte actuală și destul de ocolită. Ne place mai mult să vorbim despre atributele lui Dumnezeu sau despre lucrările Sale miraculoase, decât să ne aplecăm asupra unor detalii care țin de conviețuirea noastră frățească. Înainte de a fi frați și surori, înainte de a fi slujitori pe diferite paliere, suntem oameni. Omenitatea noastră reprezintă o provocare serioasă, demnă de luat în seamă și de educat. Nimeni nu se naște învățat în ale relațiilor, iar atitudinile noastre față de aproapele trebuie cultivate. Cuvântul lui Dumnezeu este cât se poate de vocal pe acest subiect. Trebuie doar să culegem acele pasaje, să le explicăm și – mai ales – să le împlinim în viața noastră cotidiană.

Sper din tot sufletul ca această vizită să fie sub privirile Domnului. Drumul până acolă și înapoi îl așez în mâna protectoare a Lui, ca și fiecare detaliu al călătoriei mele. Același lucru îl doresc și pentru dvs., cititorii constanți ai blogului meu. Fie binecuvântarea lui Dumnezeu peste fiecare dintre noi. Aici vor apărea în fiecare zi noi materiale programate, dar în acest timp eu voi fi implicat într-o slujire mult mai angajată și mai particulară. Cu bine!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.