Tinerii Bibliei: SAMUEL

T

Azi la Radio Vocea Evangheliei (ora 09.00, în reluare la 21.00) se transmite profilul tânărului Samuel. Biografia tinerelului de la Silo, fiu al Anei cea ocărâtă, vine după ce am vorbit despre un judecător precum Samson. Samuel însă îi va fi net superior pentru că va fi deopotrivă judecător și profet.

Rod al lacrimilor materne, Samuel este copilul așteptat. Nașterea lui produce cântarea Anei și exaltarea lui Elcana. Dumnezeu se dovedise încă o dată prezent în familie. Lacrimile sunt preschimbate în bucurie; insultele în binecuvântări.

Băiețelul este lăsat la Șilo, ceea ce-l va face deosebit de frații lui. Juruința trebuia respectată, iar pentru Samuel Casa Domnului devine casa lui. Acolo va auzi pentru prima dată glasul Domnului, încă pe vremea când nu-l poate deosebi de glasul lui Eli. Acolo va fi chemat într-o lucrare deosebită și tot acolo va învăța că de imaginea lui se ocupă Cel care l-a chemat. Este mare lucru să te găsească Dumnezeu la locul și lângă omul potrivit!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.