Rugăciunea săptămânii (100)

R

Nu vreau, nu doresc să trăiesc mult. Vreau să trăiesc cu Tine.

Mult, viu și nesfârșit ești Tu.

Vino și fă voia Ta întru mine.

Vino când vrei și când socotești Tu.

Vino ca o adiere, ca o binecuvântare, dacă socotești astfel.

Vino ca un fulger al încercării și arde-mi ființa, dacă crezi că așa trebuie.

Știu că ceea ce va urma vizitei Tale, în orice fel ai veni, va fi ceea ce îmi doresc cel mai adânc, ceea ce nu pot exprima și găsi nicăieri altundeva în afară de Tine. De aceea, pe Tine Te caut și aștept.

Sunt dezamăgit de mine însumi. Numai Tu rămâi. Și vin la Tine, doctorul, luminarea și sfințirea sufletelor și trupurilor. Vin bolnav, cum sunt, și îmi încredințez Ție toată viața și nădejdea mea.

(Vasilios Gondikakis)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.