Rugăciune (15)

R

Doamne, ajută-mă să văd în viața celuilalt strălucirea chipului Tău. Lumina orbitoare a ochilor Tăi, aprinsă în adâncul celor ce sunt, m-a călăuzit în împlinirea oricărei lucrări, în depășirea oricărei greutăți. Fă-mă să te zăresc chiar și, cu deosebire, în esența, în desăvârșirea, în punctul cel mai îndepărtat al sufletului fraților mei.

(Teilhard de Chardin)

comentarii

 • Cu bucurie citesc rugăciunea propusă deoarece şi eu am rămas fascinat de Teilhard de Chardin.

  Cu permisiunea dumneavoastră doresc să citez mărturisirea făcută de acelaşi autor înainte de a face frumoasa rugăciune propusă:
  „Îţi mărturisesc, Doamne, că mult timp am fost – şi, vai, sunt încă şi acum – refractar la iubirea faţă de aproapele meu”.

  Mărturisesc că mă găsesc în aceeaşi situaţie cu Pierre. Dar spun şi eu „Doamne, ajută-mă…”

  Curiozitate despre autor. Pierre Teilhard de Chardin a fost un iezuit cunoscut mai ales ca om de ştiinţă evoluţionist.

  • Mă bucur că te poți ruga și tu prin această rugăciune. Și eu mă regăsesc adesea în fondul ei. Fii binecuvântat!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.