Pleșu despre parabole (și nu numai)

P

Din nou Andrei Pleșu și din nou (cam) același subiect: Pildele Mântuitorului. Intervievat într-o ambianță relaxată, încercând să fie explicit pentru telespectator, autorul Cărții Anului 2012 ne cucerește. Intervențile sale bine temperate și, în același timp, realiste, ne provoacă la un pas mai departe în înțelegerea realității. Această viziune concertată asupra existenței (divină și umană) mi se pare extraordinară. Să trăiești aici, dar cu gândul dincolo; să te lași angrenat în mașinăria lumii acesteia, dar forul tău interior să fie confiscat de realități spirituale. Iată o atitudine demnă de reținut și de aplicat cu o frecvență zilnică.
Vă ofer acest video în pregătirea recenziei la care lucrez. Am terminat de citit cartea cu pricina și, acum, încerc s-o adulmec așa cum se cuvine. La bună (re)auzire!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.