O chemare mai mare decât noi înșine

O

Ce vrea să facă Dumnezeu astăzi? Când eram student, exista o mare povară, pe multe inimi, pentru America Latină, care era atunci un câmp de misiune periculos, cu puțini evanghelici. Astăzi, situația e semnificativ schimbată. Acum, ne confruntăm cu provocarea extraordinară a lumii islamice. Cum ne putem integra viețile în chemarea Domnului pentru Biserica Sa? Care va fi provocarea supremă a lui Dumnezeu pentru oamenii Săi din generația următoare? Sudul Europei?

Evanghelicii de astăzi sunt mișcați de Dumnezeu, pentru a-și reconsidera răspunsul în fața nevoilor sociale și politice dintr-o lume nedreaptă. Jungla orașului ne atinge inimile într-un mod nou. Din nou, trebuie să ne întrebăm cum se integrează călăuzirea noastră în stategia globală a lui Dumnezeu pentru lumea generației noastre.

Dumnezeu ne călăuzește ca indivizi. Dar călăuzirea noastră trebuie să se integreze în cercul mai larg al lucrării lui Dumnezeu în Biserică și în lumea întreagă. Călăuzirea nu e egoistă și lipsită de considerație pentru ceilalți.

(Din Ce drum să urmez?

Martin & Elizabeth Goldsmith, Discipolul, Cluj-Napoca, 2007, p. 119)

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.