„Ninge cu amintiri…”

N

Internetul e plin de surprize. Cauți ceva și găsești… altceva. Așa am dat peste o poezie intitulată Zăpezile de altădată, scrisă de Lidia Burduja. Am citit-o cu plăcere, poate și datorită coloanei sonore semnată de Stephen Schlaks. „Ninge cu amintiri pe al nostru vis” – așa începe totul. Apoi, cu iz bacovian, „cerul plânge gri corbii care mor”, pentru ca să aflăm, în cele din urmă, că „muza a plecat”. „Ce-ar mai fi de scris?” – se întreabă retoric poeta, iar poezia continuă în acest spirit. Ușor patetic, dar folosind metafore vii, tonul devine tot mai grav și mai profund.
Este, probabil, o reușită asociere între stările interioare și zăpada care cade în aceste zile peste România. Invită la melancolie, dar dacă nici în zile geroase de iarnă nu ne permitem asta… atunci când? Un poem clădit pe binomul despărțire-reîntâlnire, care se profilează în orizontul zăpezilor de altădată care-și află rostul în iubirea adevărată dintre oameni.
Sper să vă placă!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.