La botezat de extratereștrii

L

extra_article-main-image

Potrivit cotidianului Christian Post, reprezentanții Observatorului Spațial al Vaticanului sunt tot mai convinși de existența extratereștrilor. Dacă lucrul acesta se va dovedi – adică existența vieții pe alte planete – atunci întreaga relație a omului cu Dumnezeu se va reformula. Dar este ceva și mai interesant decât ipoteza: entuzismul cu care unii așteaptă momentul. Frenezia cuprinde minți luminate la care nu te-ai aștepta, până într-acolo că unii se și imaginează botezând extratereștrii. Este vorba de Guy Consolmagno, astronomul Vaticanului, care abia așteaptă să purceadă la un asemenea sacrament. El a studiat meteoriții și asteroizii încă din anul 1993 și susține că nu există niciun conflict între știință și religie, ci dimpotrivă. Ambele domenii se completează reciproc, dar numai pentru aceia care au ochii larg deschiși.

Sigur că astronomia are drumul ei. Mai mult sau mai puțin științic, acest drum este energizat de intuiție și visare. Dar entuziasmul Vaticanului mi se pare totuși ridicol. Să îți pui problema botezului de extratereștrii într-o epocă în care unii semnează formulare de dezcreștinare mi se pare îngrijorător. Să îți permiți elucubrații de un sincretism pueril, când creștinătatea mondială este în colaps?! Să fii atât de lejer în formularea unor ipoteze, în timp ce marile adevăruri încă sunt călcate în picioare?! Nu știu ce să zic! Mai bine am fi mai… pământeni. Mai bine ne-am vedea noi de ale noastre, mai bine am chema oamenii la o relație adevărată cu Dumnezeu. Nu suntem răspunzători de ființe despre a căror existență nu știm nimic sigur, dar suntem răspunzători de aproapele nostru. Pe acesta din urmă trebuie să-l conducem la Hristos, lui ar trebui să-i arătăm cum stau lucrurile în lumina Sfintei Scripturi. De ce să luăm asupra noastră îndatoriri imaginare, de ce să visăm atât de departe în vreme ce lângă noi, o generație întreagă strigă după ajutor?!

comentariu

  • in politica se cauta noi „alegatori” (verzi, gay)… in religie asistand la fuga in masa se viseasa la 2cucerirea ” ator planete…
    intre timp vorbim de rau pe musulmani care viseaza sa boteze occidentali….

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.