Jurnalul unei apocalipse

J

Toți suntem cu ochii pe Japonia azi. Cel mai mare cutremur din istoria acestei țări ne țintuiește în fața buletinelor de știri. Suntem șocați cu câtă furie a lovit și cât de fragili suntem în fața cataclismului. Am văzut ca și dvs. case și mașini purtate de valurile înfuriate; am văzut oameni disperați strigând și agitând eșarfe…

Din nou un paisaj trist pe harta zbuciumată a lumii. La ora 16.40 un tren de pasageri cu un număr necunoscut de pasageri este dat dispărut după ce a fost surprins de tsunami. La 19:10, 88.000 de persoane sunt date dispărute potrivit agenției Kyodo. În mai puțin de o oră, la 18:00, un baraj din regiunea Fukushima – unde se afla centrala nucleară – s-a spart, alertându-se un posibil dezastru nuclear. La 19:25 un al doilea tren este dat dispărut, după trecerea apelor prin nord-estul țării. În fine, ora 20:40 este timpul primului bilanț al dramei: cel puțin 351 de morți și 547 de dispăruți. Dar de atunci orele se scurg una după alta… iar prezumțiile sunt tot mai îngrijorătoare.

Ce am putea spune?! Avem un Dumnezeu suveran chiar dacă uneori este greu să-L înțelegem. Trăim vremuri din urmă și nu peste mult timp pământul cu tot ce este pe el va arde. Există totuși o speranță: un cer nou și un pământ nou. Să privim spre acestea cu speranță și cu dorința de a-I fi plăcuți lui Dumnezeu.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.