ITALIA: ultima ieșire din 2012

I

Azi plec din nou spre Italia. Pentru ultima dată anul acesta, pentru a finaliza un proiect început în luna ianuarie. Este vorba de șase întâlniri de școală biblică – trei în sud (Roma) și trei în nord (Imola). Mulțumesc lui Dumnezeu pentru însoțirea Lui și pentru că-mi permite să duc acest lucru la bun sfârșit.
Aceste ieșiri mi-au oferit ocazia să-mi întâlnesc vechi prieteni și să-mi fac alții noi. De asemenea, am avut plăcerea de a-mi reîntâlni cursanții de la Școala Biblică de la Bologna. În urmă cu ceva ani acolo, într-un vârf de munte, am avut părtășie cu câțiva zeci de frați veniți de din întreaga Peninsulă. Cu mici excepții, lucrul acesta se întâmpla aproape în fiecare lună o dată. A durat doi ani, iar pentru unii a fost prima și singura ocazie de a învăța mai mult despre Biblie și doctrina creștină. A fost și pentru mine o provocare pe care am luat-o ca din mâna lui Dumnezeu.
Întâlnirea pentru plec de această dată are loc în zona de nord, prin urmare voi ajunge la Bergamo. În această seară voi sluji acolo și duminică de asemenea. E o încântare să mă reîntâlnesc cu pastorul Mircea Ciuciu, un orădean strămutat de ceva vreme pe meleaguri italiene. Cred într-o reîntâlnire emoționantă și edificatoare. A sluji în diaspora nu este așa de simplu precum pare, așa că tot respectul pentru oamenii ce o fac.
Nădăjduiesc în protecția și călăuzirea Domnului pentru fiecare pas. Fie și această ieșire sub ochiul Lui suveran și fie lucrul ce-l voi face acolo relevant și ziditor. Cu bucurie merg și tot cu bucurie mă voi întoarce acasă unde mă așteaptă un final de an încărcat. Domnul cu noi, cu toți!

comentarii

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.