În orașul de pe Tibru (din nou)

Spre seară voi zbura din nou spre Roma. O fac pentru a doua oară anul acesta, dar cam în aceleași coordonate cu prima dată. Biserica Penticostală Elim (pastor Florin Bodog) organizează o Școală Biblică pentru toți cei interesați din bisericile române din zonă. Pe lângă acest proiect, de fiecare dată au avut loc și întâlniri pentru familii. Duminica – după caz – se organizează tot felul de evenimente bisericești.

Sfârșitul acesta de săptămână va fi și el încărcat. Prin ajutorul Domnului voi participa la trei întâlniri pentru familii plus cursurile obișnuite de Școală Biblică. Duminică va fi o zi a legământului, din câte am înțeles. Două biserici organizează botez noutestamental, ceea ce e o încurajare. Cu siguranță voi fi încurajat să văd cum harul lui Dumnezeu lucrează (și) în diaspora.

Cu voia Domnului va mai fi o vizită de acest gen la Roma, undeva în toamnă. Așa era proiectul încă de anul trecut și mă rog ca Domnul să ne ajute să-l ducem la bun sfârșit. Sârgul slujitorilor români de peste hotare mă impresionează de fiecare dată. Pe de altă parte sunt copleșit de interesul multor frați și surori pentru școală și învățătură în general. Cred că suntem responsabili pentru felul cum venim în întâmpinarea acstor nevoi. Să ne ajute bunul Dumnezeu să răspundem chemării Lui prin competență!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.