A 37-a primăvară

A

Azi împlinesc 37 de ani. Sunt mulți?! Sunt puțini?! Depinde de unde privim lucrurile. Cum or fi, sunt anii pe care Dumnezeu mi i-a oferit cadou. Sunt încărcați de bucurii și presărați pe alocuri cu greutăți și încercări. Deasupra tutoror, L-am remarcat mereu pe Dumnezeu ca Marele Țesător (vorba lui Ravi Zacharias). Chiar și atunci când nu i-am simțit prezența, El a fost acolo. Consecvența prezenței Lui m-a uimit enorm, dar m-a și responsabilizat în același timp.

Nu știu cât va mai fi de azi încolo. Nu știu nici măcar cum va fi. Îmi doresc să pășesc însă încrezător. O încredere clădită prin relația cu Hristos și nu pe abilitățile proprii. Prea de multe ori am văzut cum lucrurile se schimbă de la un minut la altul și cum, în definitiv, providența lui Dumnezeu e decisivă. Deși uneori n-am înțeles, am știut că El este în control, iar această convingere mă liniștește.

Îi sunt recunoscător Domnului pentru cei apropiați. Magdalena, distinsa mea soție, Paul și Carina, îngerașii pe care Domnul ni i-a dat, îmi oferă rațiunea de a trăi. O serie de prieteni, din diferite clase sociale, îmi asigură un necesar zid afectiv. Și, nu în ultimul rând, comunitatea celor pe care-i slujesc duminică de duminică e o adevărată binecuvântare. Dumnezeu îmi oferă un cadru variat și îndestulător de viață, fapt care mă copleșește uneori.

Le sunt recunoscător tuturor care mi-au fost aproape. În mod sigur n-am reușit să le acord atenția pe care o merită, iar limitările mele au fost uneori evidente. Le sunt însă extrem de recunoscător. Pe marea întinsă a relațiilor, expus unor eforturi intense în slujire sau pur și simplu în viața de zi cu zi, Domnul și cei dragi mi-au fost aproape. În felul acesta, orizontala și verticala vieții mi-au fost asigurate mai mult decât aș fi meritat. Privind în urmă nu pot să spun decât un mare: MULȚUMESC!

comentarii

 • nu stiu de sint la jumatate
  sau o treime sau sint …toti
  doar bunul Tata stie toate
  oricum trecura buni sau rai
  si-mi zic ce-a fost tu stii dar poti
  sa stii citi vor fi anii tai?
  primii nouasprezece dictatura
  (nu ultimii,nu ginditi rau)
  cu saracie,proba dura
  dar noi sintem chemati sa fim lumina
  si sare pe pamant si in natura
  sa fim cu demnitate otel,nu zgura
  nu sa dormim o viata doar pentru noi”senina”
  …dup’ aia doi ani de repaus
  in timp ce am facut pe „militarul”
  la douazeci si unul drumul spre emaus
  mi s-a sfarsit Domnul cu harul
  mi-a daruit familie mi-a pregatit
  in fiecare zi o binecuvintare …
  si au trecut de-atunci alti nouasprezece
  din care cinsprezece in Italia „con amore”
  si nu-i usor cind viata trece
  sa intelegi de ce esti in stare
  ce -asteapta Domnul de la tine
  ce trebuie sa scrii in …cartea de istorie…
  e-o bucurie cind reusesti sa dai
  intreaga viata pe altar
  sa le soptesti la altii despre rai
  sa le vorbesti cu har,de har
  in lumea aceasta sa vorbesti de a cerului glorie…
  un Moise la patruzeci de ani
  s-a intors smerit la scoala
  sa-nvete ca de-ai ajuns mare si ai bani
  nu-i scuza sa ai capatina goala…
  Dumnezeu mi-a fost prieten si-a ramas
  si de doriti sa aflati secretul
  ramaneti langa EL la orice pas
  de vreti sa nu va coste scump biletul…
  El va asigura o viata minunata
  si-o vesnicie in splendoare
  se merita ceea ce-aici ne doare
  se va transforma in viata adevarata!

  EU ORICAND AM OCAZIA MI-AMINTESC FAPTUL CA DOMNUL A FOST BUN CU MINE ,MI-A DARUIT „ACONT” DOUA LUNI DE VIATA(sunt nascut la 7 luni) .Dupa asta El nu s-a dezmintit,a continuat cu bunatate ! Domnul sa te binecuvinteze si sa intareasca lucrarea pe care o faci!

 • Multumim si noi pentru ca direct sau indirect ati avut grija de noi..imi place sa cred ca aceasta frumoasa varsta inseamna de fapt 37 de ani binecuvantati,binecuvantare ce s-a rasfrant si asupra celor din preajma dv…ani de reusita din toate punctele de vedere..va doresc ca roadele slujirii dv sa se inmulteasca insutit, binecuvantarile inmiit si Domnul sa va binecuvinteze pana la sfarsit…
  La multi ani!

 • La multi ani si speram ca si noi cei din Profides am reusit sa punem macar o caramida in marele zid afectiv de care ati pomenit. Pentru noi ati fost si sunteti un frate mai mare, care ne ajuta si ne sustine in frumoasa lucrare la care Hristos ne-a chemat.

  Numai har!

 • MUlțumesc tuturor pentru urări. Sunteți cu toții minunați și însemnați mult pentru mine. Să aveți și voi parte de binecuvântări și împliniri.

 • Va asiguram de pretuirea noastra, a celor carora le slujiti. Multa sanatate, bucurii, impliniri, alaturi de cei dragi!
  La multi ani!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.