Ducând Vestea Bună

D

După cum anunțam, mă aflu într-o perioadă solicitantă. Săptămâna asta – deși încă nu s-a încheiat – am slujit la evanghelizare în mai multe biserici. Majoritatea în mediu rural, acolo unde oaemnii te ascultă cu un interes încurajator. Printre săteni, săptămâna de evanghelizare este un eveniment anual al obștei. O așteaptă cu drag, cea mai mare parte dintre ei, și participă cu interes cel puțin într-o seară. Am auzit că unii dintre musafirii bisericilor deja au oarecum predicatori preferați. Ei n-au încheiat legământ cu Dumnezeu dar – ce interesant – își doresc să asculte predici an după an.

În plin sezon, aș dori să am două aprecieri. Prima se îndreaptă spre păstorii locali, truditori ai Domnului în zone izolate. Credincioșia, zâmbetul și optimismul acestor bărbați ai lui Dumnezeu mă impresionează. Dedicarea lor este o pildă pentru alții, iar felul în care pregătesc serile de evanghelizare de asemenea. Întreaga comunitate stă în post și rugăciune, mijlocește pentru fiecare predicator pe nume și cere prezența specială a lui Dumnezeu. Aproape anonimi, acești slujitori și echipele lor din biserica locală sunt mereu pe baricadă. Toată stima, dragi colegi. Mă simt onorat să pot pune și eu o cărămidă în edificiul pe care-l ridicați cu dăruire. A soua se îndreaptă către cântăreții consacrați. Am folosit termenul cântăreț pentru că e cel mai popular, cel mai îndrăgit. Cu stiluri diferite, de vârste diferite și nivele muzicale la fel de diferite, oamenii aceștia trudesc și ei pe ogorul lui Dumnezeu. Lucrarea lui pregătește inimile oamenilor pentru mesaj, oferă un cadru pentru aruncarea sămânței. Mereu îi consider parte din echipa de slujire a acelei seri și, deși uneori nu-i cunosc dinainte, o legătură a Duhului se produce între noi. Râvna voastră mă încântă, dragii mei.

Să ne dea Dumnezeu har în continuare. Să fie mâna bună a Domnului peste creștetul nostru. Să ne păzească el în lungile și obositoarele călătorii ce le avem de făcut. Și, mai presus de toate, să lucreze Duhul în inimile oamenilor. Să pășim în călăuzirea sigură a Celui ce mântuiește oamenii.

 

comentarii

  • Domnul sa aibă mila de oamenii care astăzi au aceasta oportunitate de asculta Vestea Buna a Evangheliei , doresc ca tot mai mulți sa se întoarcă de pe calea pierzarii si sa fie mantuiti de El… Cred ca inca mai sunt in zgură mari comori! Mă rog ca Domnul sa va dea putere in continuare in aceasta slujba ! Sunteți un adevărat „cautator de comori”!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.