Doi mai actori: amintire foto

D

Doi monștrii sacri ai scenei românești: Gheorghe Dinică și Radu Beligan. Iată-i jucând împreună într-o piesă de un comic debordant: Cotletele, de Bertrand Blier. Aducând în discuție eterna temă a iubirii și a morții, piesa a avut un succes imens la public încă de la primele reprezentări.

Desigur, nu este singura piesă în care cei doi actori se întâlnesc pe aceeași scenă. Fotografia aceasta îi surprinde parcă cel mai bine pe amândoi. Profunzi, contopiți cu personajul, gravi și joviali în același timp, Dinică și Beligan își dau măsura. Capabili de scene de maximă încordare psihologică dar și de glumițe copilărești, cei doi actori surprind din primul până  în ultimul minut. Unul a plecat deja dintre noi, celălalt a trecut binișor de 90 de ani. Să-i admirăm din nou… împreună.

comentarii

  • Ar fi multe de discutat despre admirarea lui Dinica ca si actor, de rolurile pe care le-a jucat si de replicile pe care le-a avut…. . O discutie avand in minte principiile Imparatiei si nu principiile lumii.

    • Judecați în felul acesta, majoritatea actorilor trebuie puși la index. Știu, discuția este sensibilă. Ei sunt nevoiți să joace adesea personaje negative, dar – mă întreb – cum ar putea să fie pusă în valoare cele pozitive altfel?!
      Desigur, nu-mi doresc o polemică nesfârșită pe subiect, deși recunosc sensibilitățile aferente.
      Fii binecuvântat!

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.