Din tainele sonosferei

D

Așa cum avem atmosferă (aerul), litosferă (pământul) și hidrosferă (apa), de ce nu am avea și sonosferă?! Chiar nu e o găselniță șugubeață, e chiar un domeniu al științei cât se poate de serios. După cum intuiți avem aici lumea sunetului, cu tăcerile ei cu tot. Sonosfera decurge natural dintr-o viziune holistică asupra lumii și a realității în general. Sfânta Scriptură conține și ea multiple referiri la sunet, rostire sau zgomot puternic. Sfârșitul lumii va fi marcat – potrivit Evangheliilor și Epistolelor – de o intensitate a sunetelor divino-umane.

Pentru o aprofundare a temei vă recomand eseul lui Dorin Frandeș, directorul Filarmonicii din Arad. Veți găsi acolo argumente biblice, culturale și muzicale aranjate cu multă grijă. Autorul – muzician cu largi deschideri – realizează sondări uimitoare. Sunt convins că vă va face plăcere. Eseul AICI.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.