Despre Biserică

D

Un fragment din opera lui I.L. Caragiale, oferit de Dilema veche.

După cum veți vedea, un text savuros și potrivit pentru apropierea Sărbătorilor.

comentarii

  • Fragmentul asta incepe cu o definitie de capatai pentru discutiile insuportabile si interminabile despre inchinarea in bisericiile neoprotestante si in special pentru cele penticostale. Sunt sigur ca daca am crede dinlauntru nu ne-am tot separa. Defapt sunt atatea opinii..cate crezuri. Si nu mai stiu cine zicea.., dar o credinta nu suporta argumente, ea efectiv exista.

  • Da, dragul meu.
    Credinta efectiv exista, imi place remarca ta. Cat despre inchinarea in bisericile penticostale ar fi multe de spus. Mi-ai dat o idee pentru o viitoare postare.

De Ghiță Mocan

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.