Comisia a spus NU

C

În sfârșit o știre demnă de luat în seamă. În ciuda șarmului dubios a lui Silviu Prigoană, Comisia Juridică a Senatului a respins cu unanimitate de voturi proiectul privind legalizarea prostituției. Să fi ținut comisia cont și de presiunea morală exercitată în special de Biserica Ortodoxă? Au fost oare senatorii sensibili la petițiile venite de la cultele minoritare sau diferite ONG-uri? Nu știu, dar rezultatul e lăudabil. S-a votat împotrivă, ceea ce e de bine.

Nu sunt naiv. Îmi dau seama că ne-am situat contra curentului. Europa este în principiu pro-legalizare, iar noi suntem pe poziția opusă. Nu stiu dacă vor fi sau nu repercursiuni, dar e bine cum e. Vă recomand o interesantă analiză pe acest subiect făcută de Victoria Stoiciu AICI.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.