Tinerii Bibliei la RVE

T

Începând cu această săptămână (joia ora 9.00, reluare la 21.00), Radio Vocea Evangheliei (Oradea) îmi va transmite o serie de mesaje biografice. Este vorba de biografii ale unor tineri din Scriptură, sau ale unor personaje biblice a căror tinerețe are ceva de spus.

Vom întâlni astfel personalități precum Iosif, Samson, Levitul anonim, Samuel, David, Ieroboam, Iosia, Estera, Elihu, Tânărul bogat, Eutih, Timotei. Trebuie să recunosc o preocupare anume față de aceste personaje. Parțial le-am abordat în fața unor tineri din județul Arad, în cadrul unei slujiri sporadice în zonă. Până am prins gustul a fost mai greu. Apoi, treptat, am descoperit umanitatea acestor oameni, dar și sclipirile lor extraordintare.

Mă rog Domnului ca aceste povești adevărate să atingă inimile ascultătorilor. Cred că ele sunt actuale și foarte grăitoare. Împletite cu bune și rele, cu fapte nobile sau rușinoase, ele reproduc parcă propriile noastre existențe. Să învățăm din exemplele acestor oameni ce să facem sau ce să nu facem.

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.