Testele inimii noastre

T

Într-o carte dedicată rugăciunii și recenzată AICI, J.I. Packer oferă la un moment dat patru teste care arată cât de unită este inima noastră cu Dumnezeu.

1. Cât de corect este modul nostru de a gândi?

2. Cât de corectă este întrebuințarea mâinilor noastre?

3. Cât de corecte sunt obiceiurile noastre?

4. Cât de corecte sunt speranțele noastre?

N-ar fi rău să ne luăm un răgaz introspectiv. Oare concepțiile noastre sunt întotdeauna biblice? Acțiunile noastre sunt înt0tdeauna în parametrii principiilor lui Dumnezeu? Absolut toate deprinderile noastre sunt ziditoare? Și încă ceva: nu s-au strecurat oare iluzii printre speranțele noastre? Au toate cele de mai sus un fundament revelațional și cristologic?!

Să răspundem onest și să luăm măsuri…

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.