Schimbarea la față a Ucrainei

S

După lupte sângeroase, după pierderi însemnate de vieți omenești, protestatarii din centrul Kievului au învins. Una dintre roadele acestei victorii este instalarea unui președinte interimar în persoana lui Oleksander Turcinov, unul dintre revoluționarii de frunte ai momentului. De confesiune baptistă, Turcinov pare a însuma năzuințele poporului ucrainean.
Încă de la prima apariție publică și-a asigurat concetățenii că va păși mai departe pe calea europeană. Jurnaliștii și liderii europeni privesc cu simpatie spre această alegere, încurajând noul guvern pe toate planurile.
Acum când Ucraina își plânge încă morții, când petele de sânge încă mai zac pe străzile Kievului, o nouă viață începe. Ca orice naștere, această reînviere a Ucrainei moderne are travaliul ei. Drumul nu va fi ușor, iar presiunea Rusiei nu va conteni în viitor. Dincolo de toate detaliile politice și sociale, sperăm ca acest nou președinte să facă exact ce trebuie. În astfel de momente credința este foarte importantă, iar el – dacă e așa cum se spune – știe bine acest lucru. Ce grozav ar fi să-i molipsească și pe cei din jurul său!

Scrie un comentariu

Ghiță Mocan

Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui. Alături de soția mea Magdalena, cresc doi copii adorabili: Paul și Carina. Predau teologie, dar preocupările mele intelectuale dezertează în multe alte zone. O bună parte din ele – ca și inevitabilele curiozități – le veți găsi în conținutul acestui site. Locul virtual în care tocmai vă aflați mă reprezintă, cu toate frământările și modestele mele aprecieri.